Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка висловлює щиру подяку доценту кафедри образотворчого мистецтва Кременецького гуманітарно-педагогічного інституту ім. Т. Шевченка Грибу Антону Євдокимовичу за подаровані книги.

Гриб, А.  Барви життя Олега Скаржевського (художника-інженера) : монографічне дослідження / Антон Гриб. – Тернопіль : Підручники і посібники, 2013. – 128 с. ; іл. – ISBN 978-966-07-2508-9

  Олег Скаржевський — типовий представник трудової інтелігенції. Працюючи в колективах проектувальників та будівельників він зростав як інженер. Разом з тим він сумлінно, натхненно і багато працював, підвищуючи свою майстерність в галузі образотворчого мистецтва, брав активну участь у художніх виставках. Усім своїм життям Скаржевський доводить, що тільки наполеглива праця над собою приносить бажані успіхи. І в цьому він є гідним прикладом для молоді.
  Для широкого кола читачів.

Гриб, А.  Терновий спалах : роман-хроніка / Антон Гриб. – Тернопіль : Підручники і посібники, 2012. – 288 с. – ISBN 978-966-07-2074-9

  У другій книзі автобіографічного роману Антона Гриба висвітлюються окремі сторінки з творчого життя маловідомих художників і майстрів народної творчості Тернопільщини другої половини XX ст. У ній ідеться і про багатьох інших людей, про складні стосунки між ними в період кардинальних перемін у житті держави і суспільства, про роль художника та естетичний вплив його творів на душі людей.
  Для шанувальників образотворчого мистецтва та для широкого кола читачів.

Гриб, А.  Викрутаси : гумор та сатира / Антон Гриб. – Тернопіль : СорокА, 2007. – 96 с. – ISBN 978-966-8927-33-1

  До пропонованої читачеві збірки увійшли твори, окремі з яких публікувалися в періодиці та виконувалися в програмах Національного радіо, звучали зі сцени під час концертів. Вони свідчать, що й у наш - більш сумний, аніж веселий час – є досить тем для сміху, а то й дошкульного висміювання негативних явищ, що й натхненно робить автор.

Гриб, А.  Керамологія Тернопільщини : монографія / Антон Гриб. – Тернопіль : Підручники і посібники, 2015. – 160 с. – ISBN 978-966-07-2764-9

  У монографії простежується розвиток народного гончарства і кераміки Тернопільщини від епохи неоліту до початку XXI ст.
  Для краєзнавців, науковців, викладачів та студентів навчальних закладів, шанувальників народної творчості.

Гриб, А.  Чарівне дерево : пісні / Антон Гриб. – Тернопіль : Підручники і посібники, 2007. – 96 с. – ISBN 978-966-07-0774-0

  До збірки Антона Гриба «Чарівне дерево» увійшли пісні, які виконувались у концертних залах, звучали в програмах українського радіо, записані на платівки фірмою «Мелодія» та нові твори, яких ще не торкалася рука композитора.

Гриб, А.  Сонцеграй : поезії / Антон Гриб. – Тернопіль : Лілея, 2006. – 128 с. – ISBN 966-656-110-7

  Нова збірка Антона Гриба містить поезії, написані наприкінці XX — початку XXI століть. До неї увійшли ліричні поезії, укладені в розділи за порами року, з яких струменіє палка любов автора до рідної Землі, до природи, вболівання за стан довкілля і людину в ньому. Його вірші облагороджують душу, пробуджують у людині людське, оспівують усе прекрасне, що оточує нас.
  Для широкого кола читачів.

Гриб, А.  Острів душі : поезії / Антон Гриб. – Тернопіль : Ільчишин І. С., 2003. – ISBN 966-656-020-8

Гриб, А.  Ляда : серце ткацького верстата / Антон Гриб. – Тернопіль : Підручники і посібники, 2009. – 320 с. – ISBN 978-966-07-1421-2

  У полі зору автора – заслужені майстри народної творчості України, скульптори, художники-живописці та графіки. Кожен з них до вершин мистецтва йшов своєю, не завжди второваною, стежиною. Автор у стислій формі намагається охарактеризувати їхній творчий доробок, зазирнути на творчу «кухню» і набутий ними досвід передати наступним поколінням.
  Крізь вогонь і воду проходить головний персонаж автобіографічної повісті. Як ниточку до ниточки на ткацькому верстаті, так день до дня збиває ляда сурове полотно його життя.

Додати коментар


Ресурси ТНПУ

Міністерство освіти і науки України

Разумков центр

Електронні бази даних

Наукометрія

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]