Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка висловлює щиру подяку президенту Тернопільського осередку Міжнародного товариства Свідомості Крішни Ваману дас за подаровані книги.

 

345

 Бгактіведанта Свамі Прабгупада А. Ч. Бгаґавад-ґіта як вона є / А. Ч. Бгактіведанта Свамі Прабгупада ; пер. з англ. – Харків : The Bhaktivedanta Book Trust, 2015. – 766 с.

 

   "Бгагавад-гіта як вона є" - це квінтесенція духовної мудрості Індії,один із найвеличніших філософсько-поетичних творів і водночас одна з основних священних книг світу...а також природу і призначення людини й описує способи досягнення істинної досконалості та успіху в житті. Це,бесперечно,одне з кращих видань "Гіти" й одна із найкращих книг про науку відданого служіння. Переклад Прабхупади ідеально поєднує в собі смислову точність із релігійним прозрінням.
346

   Бгактіведанта Свамі Прабгупада А. Ч. Наука самоусвідомлення / А. Ч. Бгактіведанта Свамі Прабгупада ; пер. з англ. – Харків : The Bhaktivedanta Book Trust, 2021. – 448 с.

 

   Ця книжка введе вас до світу вічної науки, що її протягом тисячоліть переповідали великі вчителі. Наука самоусвідомлення відкриє таємниці нашого «я», природи й усесвіта, Наддуші в нас і зовні.

   Всесвітньовідомий учитель духовної науки розповідає про техніку медитації й практику йоґи за сучасної доби, про те, як вийти з-під впливу закону карми, сягнути рівня надсвідомості й ще багато про що.

   Всі інтервю, лекції, статті й листи Шріли Прабгупади, які ввійшли до цієї незвичайної книжки, сповнені разючої чистоти й сили. Він доводить, що наука самоусвідомлення вкрай необхідна сучасному світові взагалі й кожному зокрема.

344

   Шиндерук В. З імітації в реальність / В. Шиндерук. – Київ : Лотос, 2022. – 176 с.

 

   Стародавні ведичні тексти говорять нам, що за межами матеріального світу знаходиться духовне сяйво, в якому плавають духовні планети Вайкунтга-локи. Вайкунтга означає – відсутність страждань. У Ведах також сказано, що, на відміну від матеріального світу, духовний світ ніколи не знищується. Згідно цих писань, кожна жива істота є духовною за своєю природою і є мешканкою духовного світу. Зважаючи на це, виникає запитання: «Як ми, будучи вічними, опинились у тимчасовому світі, в тимчасових тілах, які спричиняють стільки страждань, включаючи хвороби, старість і смерть, і як нам повернути свою вічну та блаженну природу?

   Опираючись на знання, які прийшли до нас з духовної реальності, дана книга дає відповіді на ці та подібні запитання. Вона стане факелом на шляху тих, кого цікавить істинна сутність речей.

 

 

Додати коментар


Разумков центр

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]