Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка висловлює щиру подяку доктору фізико-математичних наук, професору, публіцисту Анатолію Миколайовичу Кондратенку за подаровану книгу.

 

234 Кіндратенко А. М. Фальсифікації історії в українських шкільних підручниках / Анатолій Кіндратенко. – Xарків : Майдан, 2023. – 252 с.

   Виборами Президента України 2019 р. я був вражений. Вони свідчили про відсутність в українців історичної пам’яті. В Ізраїлі Президентом не оберуть нащадка німецького націонал-соціаліста або нащадка гестапівця. Тому вирішив продивитися підручники історії України від шостого класу. Адже саме історія вчить, кого бажано обирати, з ким дружити, а від кого бути подалі. Та і взагалі історія має виховувати дітей патріотами-націоналістами, бо «майбутнє має лише той народ, який розвивається на своєму грунті. Вся система шкільної освіти повинна бути пройнята національним духом», понад 100 років тому писала українська письменниця й педагог Костянтина Малицька, але наша влада цих простих вимог досі не засвоїла. Підручники історії України для 6-10 класів підтвердили мої підозри: вони значною мірою виявились сфальсифікованими.
   З різних причин, але головним чином внаслідок інтервенції москалів в Україну, що я передбачав в газеті «Журавлик» ще у червні 2019 р., я не міг закінчити цю працю і дійшов лише до середини 30-х років XX ст. Бажано, щоб критичний погляд на зміст підручників продовжили чесні історики-на-уковці і щоб підручники писали вони, а не заробітчани-пристосуванці.
   Поширювати і передруковувати цю працю або окремі її розділи дозволяю.

 

Додати коментар


Разумков центр

Партнери

Ми в соціальних мережах

[ Geri ]