Шановні користувачі!
 Будь ласка, чітко й конкретно сформулюйте тему запиту, вкажіть своє ім’я, прізвище, факультет і надішліть на  еmail: library@tnpu.edu.ua
                                                Завжди раді вам допомогти!

Post Message
 


Оля: Добрий день! Допоможіть підшукати матеріал на тему: Особливості українського традиційного харчування...
Олю, пропонуємо список джерел за Вашим запитом:

Особливості українського традиційного харчування


1. Артюх Л. Українська кухня / Л. Артюх // Українська минувшина : ілюстрований етнографічний довідник / гол. ред. С. Головко. – Київ : Либідь, 1994. – С. 79–108.
2. Бондар І. Географія борщу. Вплив кліматичного та історичного чинників на формування української національної кухні : [науково-дослідницька робота] / І. Бондар, Т. Рихлик // Краєзнавство. Географія. Туризм. – 2017. – № 12. – С. 4–18. – Бібліогр. в кінці ст.
3. Давидюк М. Традиційне харчування волинян / М. Давидюк // Народна творчість та етнографія. – 2006. – № 1. – С. 38–50.
4. Качалка Н. Не ми хліб носимо, а він нас. Традиційне харчування мешканців степової України / Н. Качалка // Берегиня. – 2007. – № 1. – С. 87–91.
5. Скоряк А. Особливості традицій харчування та народної кулінарії Полтавщини: від минулого до сучасного / А. Скоряк // Берегиня. – 2009. – № 3. – С. 74–87.
6. Українська національна кухня / ред.-уклад. Л. М. Безусенко. – Донецьк : Сталкер, 2001. – 287 с.
7. Харчові традиції - ментальний код нації : колективна монографія / за заг. ред. Г. І. Віват. – Одеса : ВМВ, 2018. – 232 с.
8. Щербань О. Глиняний посуд у традиційній культурі харчування українців через призму наукового дослідження Варвари Щелоковської / О. Щербань // Народна творчість та етнологія. – 2014. – № 5. – С. 28–34. – Бібліогр. в кінці ст.
9. Щербань О. Сьогодення у призмі традиційної культури харчування мешканців Наддніпрянської України в кінці XIX – на початку XX століття / О. Щербань // Народна творчість та етнологія. – 2017. – № 1. – С. 42–48. – Бібліогр. наприкінці ст.
10. Щербань О. В. Еволюція традицій використання глиняного посуду в народній культурі харчування українців Наддніпрянщини другої половини ХІХ - початку ХХІ століття : автореф. дис. на здоб. наук. ступ. д-ра іст. наук : 07.00.05 – етнологія / Щербань Олена Василівна ; Ін-т українознавства ім. І. Крип'якевича, Ін-т народознавства НАН України. – Львів, 2018. – 30 с.

Довідку підготувала У. І. Безпалько,
квітень 2020 р., 10 джерел


Wednesday, 29 April 2020
 
Powered by Phoca Guestbook

ResourceТNPU

Ministry of Education and Science of Ukraine

Online resource TNPU

Разумков центр

Scientometry

Partners

We are on social networks

[ Geri ]