Наукова бібліотека ТНПУ ім В. Гнатюка  щиро вдячна доценту кафедри теорії і методики української та світової літератури Сороці Петру Івановичу за подаровані книги.

Сорока, П. І.  Богдан Бастюк: мистецьке чотирипілля / П. І. Сорока. – Тернопіль : Астон, 2015. – 144 с. – ISBN 978-966-380-575-3

  Монографічне дослідження присвячене творчості Богдана Бастюка, талановитого поета, прозаїка і гумориста.
  У полі зору дослідника поетичні збірки "Словини", трилогія "Сопигора", гумористичні книги "Сміхомаргіналії", "Для дорогої родини" та інші.
  Особливу увагу звернено на стилістичні особливості письма, багатство мови і виражальних засобів письменника.
  Видання розраховане на вчителів-словесників, студентів гуманітарних вишів, широке коло читачів.

Сорока, П. Жезл і посох : історичні твори / Петро Сорока. – К. : Український пріоритет, 2015. – 336 с. –ISBN 978-966-2669-77-0

  У цій книзі — два історичні твори, написані у формі діаріушів, головними персонажами яких виступають Іван Мазепа і Тимофій Бордуляк. На перший погляд, дивне сусідство. Де ті спільні точки дотикання, що об'єднують такі відмінні постаті, віддалені в часі на три століття? Один — гетьман, чільний по¬літичний діяч, борець за волю України, що кинув виклик ро¬сійській деспотії, інший — письменник, автор малих жанрових форм, до якого тулиться епітет «тихий», бо все життя прожив у провінційній галицькій глибинці. У першого — володарський жезл, тобто гетьманська булава, а в другого — пастирський посох. Два символи, як два полюси нашої державності. Вони і є тими опорними пунктами, які дозволили авторові подати два твори під дахом однієї обкладинки.

 

Add comment


ResourceТNPU

Ministry of Education and Science of Ukraine

Online resource TNPU

Разумков центр

Scientometry

Partners

We are on social networks

[ Geri ]