Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка висловлює щиру подяку видавництву Літопис за подаровані книги.

 

88

Болєцкий В. Венера з Дрогобича (про Бруно Шульца) / Влодзімєж Болєцький ; пер. з пол. Ж. Слоньовська. – Львів : Літопис, 2022. – 252 с.

 

   Книга «Венера з Дрогобича (про Бруно Шульца)» відомого польського теоретика й історика літератури, професора Інституту літературознавчих досліджень Польської Академії наук Влодзімєжа Болєцького є взірцем живого академічного аналізу множинних інтерпретаційних можливостей при зануренні в читання та дослідженні текстів Бруно Шульца.
   На думку автора книги, світ художньої уяви Бруно Шульца є «раєм для інтерпретаторів», в якому немає конфлікту інтерпретацій, а навпаки, відбувається постійне збагачення дискурсу шульцознавства та розширення Шульцівської читацької спільноти.
   Дослідження професора Влодзімєжа Болєцького поглиблює наше розуміння феномену творчості Бруно Шульца і дає аргументовану відповідь за запитання: як великому самітникові з Дрогобича досі вдається своїми текстами об’єднувати читачів і незримо творити динамічну рецепційну поліфонію, яка не знає кордонів.       Для дослідників літератури та широкого кола читачів. 
270

Ґордон Д. С. Трансформація травми : шлях до надії та зцілення / Джеймс С. Ґордон ; перек. з англ. Г. Сташків. – Львів : Літопис, 2023. – 352 с. – (8 прим.)

 

   З винятковою щедрістю та мудрістю всесвітньовідомий психіатр Джеймс Ґордон ділиться з читачем своїми знаннями та багатолітнім досвідом у царині зцілення травми.
   Книга написана легкою і живою мовою, відтак читається як захоплюючий роман. При цьому усі запропоновані автором теорії та методи підкріплені сучасними науковими даними. Розділ за розділом читач не лише знайомиться з теорією психотерапії травми та чіткими і зрозумілими техніками самопіклування, а й проходить шлях трансформації власного травматичного досвіду та зцілення.
   Книга рекомендована психологам, психотерапевтам та усім, хто хоче віднайти душевний спокій і надію.
90 Субоч-Б′ялек П. Надкольори й надаромати : Шульц, Мюллер, Блекер / Пауліна Субоч-Б′ялек, Іренеуш Старонь ; пер. з пол. Т. Павлінчук. – Львів : Літопис, 2022. – 280 с.
89

Чапський Ю. Читаючи / Юзеф Чапський ; пер. з пол. Ж. Слоньовська. – Львів : Літопис, 2022. – 408 с.

 

   Книга есеїв «Читаючи» відомого польського художника і письменника Юзефа Чапського – це зразок шляхетного читання-занурення в обрані тексти світової літератури з намаганням сягнути нових пластів духовності. Читання для самого автора є особливою духовною вправою, яка неминуче стає нагодою для внутрішнього вдосконалення і навіть преображення читачів. Читаючи, Юзеф Чапський глибоко переживає і проживає кожне слово, образ, мотив і думку.
   Захопливі етично-естетичні авторські рефлексії Юзефа Чапського над читанням текстів світової літератури легко, майстерно і доступно вказують усім шанувальникам художнього слова на ціннісні орієнтири у нескінченних уявних мандрах просторами літератури.
   Для дослідників літератури та широкого кола читачів.

 

ResourceТNPU

Ministry of Education and Science of Ukraine

Online resource TNPU

Разумков центр

Scientometry

We are on social networks

[ Geri ]