Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка висловлює щиру подяку доктору мистецтвознавства, професору, члену Національної спілки композиторів України Олегу Степановичу Смоляку  за подаровані книги. 

 

204

   Смоляк О. Блудний лебідь у Чернівцях : біографічна повість / Олег Смоляк. – Тернопіль, 2023. – 68 с.

 

   У повісті висвітлено період навчання відомого українського поета Ярослава Павуляка у Чернівецькому державному університеті з 1969 по 1971 роки. Описано його любовні стосунки зі студенткою філологічного факультету Марією.

   Видання адресоване широкому колу читачів.

261

   Смоляк О. Плач дощу : етюди / Олег Смоляк. – Тернопіль, 2023. – 72 с.

 

   У книжку «Плач дощу» ввійшли етюди, написані Олегом Смоляком упродовж 2022-2023 років. У них художніми засобами зафіксовано миттєвості окремих явищ природи, найпам’ятніших ситуацій з життя автора, медитації над сенсом і цінностями людського життя. Палітра художньо-виражальних засобів, застосованих в етюдах вияскравлює творче «ego» автора у пенатах сучасної малої прози. У книжку «Плач дощу» ввійшли етюди, написані Олегом Смоляком упродовж 2022-2023 років. У них художніми засобами зафіксовано миттєвості окремих явищ природи, найпам’ятніших ситуацій з життя автора, медитації над сенсом і цінностями людського життя. Палітра художньо-виражальних засобів, застосованих в етюдах вияскравлює творче «ego» автора у пенатах сучасної малої прози.
   Видання адресоване широкому колу любителів українського красного письменства.
195

 Палій А.- В. Символіка небесного і земного у поезіях Ярослава Павуляка : наукова розвідка / А.-В. Палій. – Тернопіль, 2023. – 96 с.

 

   У книжці зроблено спробу аналізу символіки небесного і земного в поезіях Ярослава Павуляка. Звернено увагу на неординарність способу художнього мовлення і на бінарність трактування образів-символів у його віршах, де духовне начало домінує над земним.
   Видання адресоване викладачам і студентам філологічних факультетів вищих навчальних закладів та шанувальникам поетичного слова Ярослава Павуляка.

 

ResourceТNPU

Ministry of Education and Science of Ukraine

Online resource TNPU

Разумков центр

Scientometry

We are on social networks

[ Geri ]