Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка висловлює щиру подяку історику, кандидату історичних наук, старшому науковому співробітнику відділу рукописів Львівської національної наукової бібліотеки України ім. В. Стефаника, старшому викладачеві кафедри історії, музеєзнавства та культурної спадщини Національного університету "Львівська політехніка" Данилові Михайловичу Кравцю за подаровану книгу.

 

293

Кравець Д. Михайло Демкович-Добрянський : на хвилях Свободи / Д. Кравець. – Львів : Літопис, 2024. – 244 с.

 

   Книга присвячена життю та діяльності Михайла Демковича-Добрянського (1905-2003), громадсько-політичного діяча, історика, журналіста, редактора еміграційних часописів. У книзі висвітлені основні періоди життя М. Демковича-Добрянського, а також малознані і невідомі факти з його багатогранної діяльності: навчання в Берлінському та Віденському університетах, публіцистична діяльність у міжвоєнному Львові, участь в Українському центральному комітеті в окупованій Україні, перебування у таборах для тимчасово переміщених осіб (Ді-Пі), робота на посаді шеф-редактора Української служби Радіо Свобода у Мюнхені, участь у русі за надання патріархату Українській Греко-Католицькій Церкві, активна залученість до видання «Енциклопедії Українознавства».
   Особливу увагу у книзі приділено творчому доробку М. Демковича-Добрянського, зосередженому на актуальних сьогодні питаннях українсько-польських, українсько-єврейських та українсько-російських взаємин.
   Для істориків, політологів, журналістів та усіх, кого цікавить історія України й української діаспори.

 

ResourceТNPU

Ministry of Education and Science of Ukraine

Online resource TNPU

Всеукраїнські ресурси

Scientometry

We are on social networks

[ Geri ]