Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка висловлює щиру подяку кандидатці педагогічних наук Степанії Петрівні Павх за подаровані книги.

 

306

   Сова І. Смак свіжої малини / Ізабелла Сова ; пер. з пол. Л. В. Андрієвської ; худож.-оформл. І. В. Осипов. – Харків : Фоліо, 2005. – 287 с. – (Колібрі).

 

   Ізабелла Сова – відома польська письменниця і перекладачка, авторка сенсаційної «ягідної трилогії», що стала бестселером не тільки у Польщі, але й за її межами. Повість «Смак свіжої малини», яка розпочинає трилогію, українською мовою друкується вперше.
   Що призводить до того, що такий собі ніякий молодик раптом стає твоєю половинкою? Можливо, замість того, щоб шукати ідеалу, мало б звернутися до лікаря-окуліста? Пластична операція, на яку насмілюється двадцятишестирічна Малина, не позбавляє її страждань. Не допомагають ані подруги, ані ворожка, ані лікарі. І вже зневірившись у щасті, Малина вирішує зробити кар'єру – та негадано зустрічає велике кохання...
307

   Сова І. Терпкість вишні / Ізабелла Сова ; пер. з пол. Л. В. Андрієвської ; худож.-оформл. І. В. Осипов. – Харків : Фоліо, 2005. – 253 с. – (Колібрі).

 

   Ізабелла Сова — відома польська письменниця і перекладачка, авторка сенсаційної «ягідної трилогії», що стала бестселером не тільки у Польщі, але й за її межами. «Терпкість вишні» — друга повість, що входить до трилогії, — українською мовою друкується вперше. Вишеслава, яку всі називають просто Вишня, намагається виправдати батьківські сподівання: вона навчається в університеті, відзначає усі свята з батьками і ніколи їх не обманює. Але у вісімнадцять років так складно знайти особистий шлях у житті, своє бачення світу, особливо коли всі навкруги вважають сучасну молодь поколінням монстрів.

308

   Сова І. Тістечка з ягодами / Ізабелла Сова ; пер. з пол. Л. В. Андрієвської ; худож.-оформл. І. В. Осипов. – Харків : Фоліо, 2005. – 255 с. – (Колібрі).

 

   Ізабелла Сова — відома польська письменниця і перекладачка, авторка сенсаційної «Ягідної трилогії», що стала бестселером не тільки у Польщі, але й за її межами. Повість «Тістечка з ягодами», котра замикає трилогію, українською мовою друкується вперше.
   Попри смаковиту назву, «Тістечка» не є збіркою рецептів витончених десертів. Це тепла й дотепна, як завжди у Сови, повість про дещо таке, що на загал трактується як Божа воля й катастрофа водночас: про життєвий злам. Адже в житті часом доводиться все починати наново. Коли вигідна стабільність виявляється оманою, успіх — помилкою, кар’єра — пасткою, виграш — програшем… Добре мати тоді — а надто, коли доводиться плисти проти течії, — біля себе кількох друзів. А нехай навіть і тістечко! Бодай одне-єдине.

310

   Дашвар Л. Биті є : [в 3 кн.]. Кн. 2 : Макс / Люко Дашвар. – Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2012. – 284 с. – Золотий автор "Коронація слова"

 

   Півроку незалежності — на більше Макса не вистачило. Заради чого він б’ється головою об глуху стіну, порвав із батьками, злидарює? Його дівчина втекла, не підтримала його відчайдушних спроб стати мужчиною... Прийняти фінансову допомогу рідних і гидувати нею — оце по-Максовому, так чинить справжній метросексуал! Він не став героєм для коханої, коли вона тонула, а тепер за власні гроші купує собі право боротися за виживання, наче «останній герой»...

311

   Лис В. С. Камінь посеред саду : роман / В. С. Лис. – Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2015. – 252 с. – Психологічний детектив від володаря премії "Гранд-коронація слова".

 

   Жив собі звичайний чоловік, до міри успішний, до міри щасливий... Але в житті, мабуть, кожного настає мить, коли розумієш, що все летить шкереберть. І те, що здавалося міцним і справжнім, виявляється марнотою — робота, родина, кохання... Та годі — чи кохав ти взагалі по-справжньому?! Що це? Криза середнього віку? Поклик власної душі, яку ти давно занедбав? У житті Андрія Трояна настав саме такий момент. Коли треба вирішити, хто ти, де ти й куди йдеш... Можна довго заплющувати очі та робити вигляд, ніби нічого особливого не відбувається. А можна нарешті наважитися й підняти таємничий камінь із саду своєї душі.
   Чи вийде це в Андрія? А у вас?..

309

   Талан С. Купеля : збірка / С. Талан. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. – 238 с.

 

   2004 рік. Вони познайомилися під час буремних подій у самому серці Києва. Софійка була серед мітингувальників, а капітан Волошин стежив, щоб ніхто не постраждав. Вони випадково зустрілися поглядами — і зрозуміли, що відтепер завжди будуть разом. Це було справжнє кохання!
   ...Софійка відчувала біду, тому благала свого коханого Сашка не їхати у чергове відрядження. Із лагідною посмішкою він сказав, що повернеться за кілька тижнів, однак цього не сталося… Дівчина у відчаї! Від рідних хлопця Софійка дізнається, що трапилося нещастя і її Сашко потрапив до лікарні. Однак, побачивши його, вона розуміє: усе набагато страшніше. Коханий не впізнає її! Та це лише початок цієї надзвичайної історії кохання...
   Також до книжки увійшли кращі оповідання автора, серед яких «Запізніле зізнання», «Новий міст», «Співбесідник за викликом», «Однокласник» та ін.
 313  

   Теревені аж до ранку / С. Світова, В. Ситнік, М. Братко, М. Кошка, О. Некрасова. – Брустурів : Дискурс, 2016. – 160 с.

 

   Дівчата, такі дівчата… Біжать, летять, чимчикують, цокають підборами, марширують у кедах і щебечуть, соловейками заливаються, сокорять, балакають, теревенять! По телефону, у фейсбуках, твіттерах, на зупинках, у трамваях, у таксі, за кермом, за кавою, за тортом… «А ти чула?..» «А ти бачила?.. Бо він, бо вона, бо я, на власні очі й цими руками, із перших вуст, із надійного джерела, СТОвідсотково знаю! Хто, куди, чому, на які гроші, із ким, за ним, манікюри-педикюри, масажі, йоги! Богема, художники, письменники, футбольні фани, знижки, розпродажі, посиденьки на кухні! Дай рецепт, приготую, почастую, зачарую, поцілую та не задарма ж! Я ж училась, кандидат, журналіст, професійний психолог, практикуючий травматолог, лекції, семінари, вебінари, монографії. А він, не один, із друзяками, заповзятими, очима стріляє, вабить, припрошує, знаю, не знаю, хай буде, як буде… То як, я приїду? Потеревенимо до ранку?»

312    Скуратівський В. Т. Берегиня : художні оповіді, новели / В. Т. Скуратівський. – Київ : Радянський письменник, 1987. – 278 с.
314

   Majewski A.  Aforyzmy na wszystkie okazje / Andrzej  Majewski. – Warszawa : Klub dla ciebie, 2007. – 160 s.

 

ResourceТNPU

Ministry of Education and Science of Ukraine

Online resource TNPU

Всеукраїнські ресурси

Scientometry

We are on social networks

[ Geri ]