Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка висловлює щиру подяку директору видавництва "Літопис" Михайлові Степановичу Комарницькому за подаровані книги.

 

315

   Польські колядки / пер. з пол. Н. Бельченко. – Львів : Літопис, 2023. – 48 с.

316

   Рушар Ю. М. На землі і на небі : нариси про земну і небесну батьківщину Яна Польковського / Юзеф Марія Рушар ; пер. з пол. М. Восковнюк, М. Кіяновська. – Львів : Літопис, 2024. – 368 с.

 

   Книга відомого польського літературознавця й теоретика літератури Юзефа Марії Рушара «На землі і на небі» присвячена роздумам про складний життєвий і творчий шлях Яна Польковського – непересічного поета, прозаїка, публіциста і громадського діяча.
   Автор книги за допомогою блискучого інтерпретаційного аналізу занурює читачів у поетичний світ Яна Польковського і пропонує свої ключі розуміння його текстів, що вирізняються багатозначністю, недомовленістю і розраховують на активну читацьку співучасть у розмові з Поетом. На думку літературознавця, поет через свої тексти немов би запрошує читачів разом із ним осмислити свою земну і небесну батьківщину, поділитися рефлексіями про геополітичні, мілітарні та емоційні війни сьогодення, розділити турботу про майбутнє теперішньої Європи.
   Для дослідників літератури та широкого кола читачів.

 

ResourceТNPU

Ministry of Education and Science of Ukraine

Online resource TNPU

Всеукраїнські ресурси

Scientometry

We are on social networks

[ Geri ]