Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка щиро вдячна мовознавиці, громадській діячці Марії Петрівні Крупі за подаровані книги.

 

336

   Закон Божий : книги буття українського народу / упорядкування та передмова Василя Івашківа. – Тернопіль : Підручники і посібники, 2024. – 48 с.

 

   У цьому виданні вміщено тексти основних програмних документів Кирило-Методіївського братства (1845-1847) — організації, члени котрої прагнули державної незалежности України та побудови її суспільно-політичного устрою на християнських засадах, за що зазнали жорстокого покарання від тодішньої російської імперської влади. Подано також український переклад тексту брошури Адама Міцкевича «Книги народу польського од початку світа до умучення народу польського», який у певному сенсі став орієнтиром для написання «Закону Божого».

   Для широкого кола читачів.

335

   Слово і Церква як духовно-культурні домінанти української ідентичности : збірник наукових праць за матеріалами науково-практичної конференції 13–14 листопада 2023 р. / за ред. владики Володимира Фірмана. – Тернопіль : Підручники і посібники, 2024. – 280 с.

 

   До збірника наукових праць увійшли доповіді, виголошені на науково-практичній конференції, яку організували 13–14 листопада 2023 р. Б. Марійський духовний центр «Зарваниця», Тернопільсько-Зборівська Архиєпархія Української Греко-Католицької Церкви, Вища духовна семінарія імені Патріарха Йосифа Сліпого Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії УГКЦ, Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка, Тернопільський обласний осередок Наукового товариства імені Шевченка. У збірнику увиразнена ідея, що Боже Слово, традиція словесности і Церква були та залишаються ключовими домінантами української ідентичности.

   Для представників духовенства, науковців, педагогів, усіх, хто зацікавлений у збереженні й розвитку кращих надбань української Церкви, української культури, української науки.

 

ResourceТNPU

Ministry of Education and Science of Ukraine

Online resource TNPU

Всеукраїнські ресурси

Scientometry

We are on social networks

[ Geri ]