Наукова бібліотека ТНПУ ім. В. Гнатюка щиро вдячна дітям української поетеси Дарії Рихтицької - Тамарі Сливинській, Нестору Рихтицькому, Ксені Горобченко з м. Детройт (США) за подаровану книгу в 2-х примірниках.

 

339

   Сливинська Т. Творчість Дарії Рихтицької / Т. Сливинська, Н. Рихтицький [та ін.]. – Детройт ; Київ : Фенікс, 2021. – 288 с.

 

   Видання про творчість Дарії Рихтицької – поетеси, громадської діячки та члена Національної спілки письменників України. Народжена в місті Рожнятові у 1928 році, 1944-го Дарія з родиною були змушені покинути рідну землю. Любов до України та невимовна туга за нею визначили особисте і творче життя поетеси. Після 46 довгих літ розлуки, в 1990 році вона повернулася назад до своєї Батьківщини. Україна стала її другим домом і люди прийняли її як свою. Для Дарії це стало дійсним відродженням. Вона брала участь в численних літературних читаннях і творчих вечорах в усіх регіонах України, Європі та Америці.

   Поетеса писала в стилі білого віршу. З-під її пера вийшли сім збірок поезії.

   Український поет Михайло Саченко охопив суть творчості поетеси такими словами: «Дарії Рихтицька – то є снайпер в українській поезії». Сторінки цієї книжки чітко підтримують цю думку.

 

ResourceТNPU

Ministry of Education and Science of Ukraine

Online resource TNPU

Всеукраїнські ресурси

Scientometry

We are on social networks

[ Geri ]